Nem kezdődött jól a szombati találkozó, az első négy támadásból három eladott labdával végződött, védekezésben pedig rendre üresen maradt valaki a pécsi együttesből, amit jó százalékkal ki is használtak.

A negyed második felében védekezést váltottak az oroszlánok, támadásban is felgyorsultak, több volt a mozgás, ment a labda, és kintről is betaláltak a kosárba.

A második negyedben egy fokozattal még feljebb kapcsoltak a hazaiak, egyre több könnyű kosarat szerezve és a lepattanókat is jobban kontrollálva, megnyugtató előnnyel fordulhattak.

A második félidőben folyamatosan őrölték fel a fiatal pécsieket, mind a 12 játékos lehetőséget kapott. Kicsit el is készült a végére az ellenfél, pár egyéni villanás kivételével már nem maradt bennük erő egy szorosabb végeredményhez, az OSE együtteséből pedig mindenki hozzá tudta tenni a részét a győzelemhez.

Vavra András: Jó kis csapat ez a Pécs, de egy olyan hosszú paddal, mint a miénk nem tudják fizikálisan felvenni a versenyt 40 percig. Elfáradtak a végére, de ehhez az is kellett, hogy aki nálunk pályára kerül, 100 %-on "közlekedjen". Ma ez is sikerült. Jövő szombaton nagy derbi vár ránk, becsülettel fel foguk készülni a Vasasból, hogy onnan is győztesen távozhassunk!

OSE Lions-PVSK-Kronosz Kiadó 89-66 (20-19, 28-17, 21-17, 20-13)
Helyszín: Oroszlány (300 néző)
Vezette: Makovsky, Lövei, Pécsi
OSE: Wehner 11/6, Tanács 6, Vujovic 11, Kiss 14/6, Burai 4
Csere: Hadnagy 3/3, Gorzsás 13, Ughy -, Bocsárdi 4, Keller 4, Zrínyi 2, Sonyák 17/9
Edző: Vavra András
Jók: Vujovic, Gorzsás, Sonyák

Kar-Ma-Photo

2016. február 01., 10:06