Nagy veszteség érte tavaly az Oroszlányi Polgárőr Egyesületet, hiszen tragikus hirtelenséggel, fiatalon hunyt el egyik legaktívabb tagjuk, Farkas Ferenc, akire néma főhajtással emlékeztek a szombati évértékelő, évnyitó eseményen.

Gánics József elnök köszöntötte elsőként a megjelenteket, köztük Lazók Zoltán polgármestert, Madari Csaba városi rendőrkapitányt, Bárdos Zoltán megyei polgárőr elnököt és Nagy Csabát, a Rákóczi Szövetség települési elnökét.

Mint az a 2015-ös beszámolóban elhangzott, az egyesület 1992-től, immár 24. éve működik eredményesen 25 fős csekély, de aktív létszámmal. - Nagyon nehéz olyan személyt találni, aki a szabadidejének terhére vállalja a munkát a közbiztonság érdekében ellenszolgáltatás nélkül, így főleg a nyugdíjas korosztályhoz tartozókra lehet támaszkodni. Ők azok, akik akár a családi program rovására is vállalják a feladatellátást – fogalmazott Gánics József, aki hozzátette: közel 13 ezer órát voltak akcióban tavaly az önkéntesek, és két alkalommal, a bányásznapon, illetve az adventi programsorozat időszakában szinte emberfeletti teljesítményt nyújtottak Oroszlány polgárőrei.

Mint az a pénzügyi beszámolóból kiderült, stabil anyagi alapokon áll a szervezet, 1,9 milliós tartalékkal, pedig 2015-ben mind a bevételi, mind a kiadási oldal megközelítette a 2 millió forintot. Számítógéppel, nyomtatóval, kerékpárokkal, mobiltelefonnal és védőruhákkal tudták fejleszteni eszközparkjukat, s ahogy tavaly, úgy idén s számíthatnak az önkormányzat és a megyei szövetség támogatására, de folyamatosan figyelemmel kísérik a pályázati lehetőségeket is.

A jelenlévő vendégek elismeréssel szóltak a civil szervezet munkájáról, majd tavalyi tevékenységük elismeréseként Breitner Rudolf, Fazekas János, Hezler Csaba, Tóth József és Török Attila vehette át az önkormányzat és a rendőrkapitány ajándékát.

2016. január 31., 10:49