Oroszlányban öt projekt 180 lakása nyert támogatást a most zajló Otthon Melege Programban – tájékoztatott Németh Gábor alpolgármester.

A társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítése, felújítása összesen 105,3 millió forintos állami támogatásból valósul meg, amit az önkormányzat 31,7 millióval told meg. A fennmaradó összeget a társasházi közösségek állják, így alakul ki a 215,5 milliós elfogadott összköltség. A beruházások a tervek szerint 193.130 kg/év mennyiséggel csökkentik a környezet széndioxid terhelését.

A társasházak elavult fűtés-, melegvíz- és energiaellátó rendszerei, továbbá a gyenge minőségű hőszigetelés jelentős energiaveszteséget - és ezáltal többlet széndioxid kibocsátást - okoznak. Az Otthon Melege Program lehetőséget nyújt a lakosság számára, a vissza nem térítendő állami és önkormányzati támogatás felhasználásával és a lakóépületek tulajdonosainak pénzügyi hozzájárulásával, hogy a lakóépületeiket korszerűsítsék, felújítsák, így lakóépületeik korszerűsítésével hozzájárulva az ország energiahatékonyságának növeléséhez, valamint klímavédelmi céljaihoz. A nyertes pályázók: Népek barátsága u. 33. szám alatti társasház, Táncsics Mihály u. 5-7. szám alatti társasház, Táncsics udvar 20-21, Április út 8-10 és a Mészáros Lajos u. 36-38. szám alatti társasház lakóközössége.

2016. január 26., 12:34