Összefogtak az állatvédő szervezetek: országos állatvédelmi szövetséget hoznának létre! Eddig 26 szervezet jelezte csatlakozási szándékát és ez a szám még növekedhet a továbbiakban.

Az Állatmentő Liga, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány és a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület kezdeményezésére a hét elején egy országos állatvédelmi szövetség megalakításának megbeszélésére gyűltek össze a hazai állatvédelemben tevékenykedő bejegyzett civil szervezetek az újpesti városházán. A megbeszélésen 26 közösség adta le írásos szándéknyilatkozatát a szövetséghez való csatlakozáshoz, köztük a Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület is, amelyet Omáscsik Orsolya elnök képviselt az eseményen.

Az első közös akcióra várhatóan február 20-án kerül sor. Ekkor a tervezett tüntetést követően parlamenti petíció átnyújtásával adnak nyomatékot állatvédelmi követeléseiknek.

Olyan jogszabály-módosításon dolgoznak, ami a jövőre nézve sokkal hatékonyabb és igazságosabb ítéleteket eredményez az állatkínzási ügyekben, valamint új típusú, etikai és szakmai szabályokat tartalmazó, hatékony és felelős állatvédelmi hálózat létrehozásán is munkálkodnak.

2016. január 22., 06:37