Főként a reggeli órákban kell lefagyásokra számítani Komárom-Esztergom megye útjain. Az elmúlt napokban több személyi sérüléssel és anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Komárom-Esztergom megyében, amelyek többsége körültekintő járművezetéssel elkerülhető lett volna.

A balesetek többségét az okozta, hogy a sofőrök járművük sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választották meg és megcsúsztak a jeges úttesten.

Lefagyásokra a következő napokban is számítani kell a megyében, ezért továbbra is a megengedettnél lassabban, óvatosabban kell közlekedni. Lehetőség szerint téli gumival felszerelt járművel induljanak el és a biztonsági övet minden esetben használják a járművezetők és utasaik egyaránt.

Legutóbb kedden történt baleset, amikor megcsúszott a jeges úton, elvesztette uralmát a járműve irányítása felett és fának csapódott egy személygépkocsi vezetője Pusztavám és Bokod között. A 46 éves sofőr későn észlelte a balesetveszélyes helyzetet. Autójával előbb az útpadkára sodródott, onnan csúszott az út melletti árokba. A balesetben a járművezető és utasa is megsérült.

police.hu

2016. január 21., 10:27