Hír | Önkormányzat

Több térségi település is sikeresen szerepelt a középületek épületenergetikai korszerűsítésére kiírt pályázaton mondta el Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár pénteken, aki Popovics Györggyel, a megyei közgyűlés elnökével vett részt Vértessomló önkormányzatának projektnyitó eseményén.

- Kisbér és Oroszlány is kedvezményezettje a KEOP-os pályázatnak. Előbbi 150 millió forintot fordíthat a sportcsarnok és több közintézmény korszerűsítésére. Oroszlány önkormányzata két részletben, 300 milliós támogatást nyert el. Ebből a közszolgáltatást nyújtó intézmények energetikai fejlesztését lehet elvégezni – fogalmazott.

Mint arról már beszámoltunk, jelenleg is folynak a munkák a művelődési központ és a volt Arany iskola épületén, végzik a komplett hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, és a tetőszigetelést. A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) másik projektje a gimnázium nettó 144 milliós beruházása, ami során hasonló feladatokat végeznek a kivitelezők, mint a művelődési központ épületén. Utóbbit a város a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (KLIK) együttműködési megállapodás keretében valósítja meg.

2015. november 22., 09:33