- Önök hivatásuknak választották azt, hogy támogatást nyújtanak azoknak, akiknek erre van szükségük és közvetítik a közösség segítségét azok számára, akik olyan élethelyzetbe kerültek, hogy segítségére van szükségük. Magyarországon ma a Szociális Munka Napjának és a közösségi köszönetnek különös jelentősége van, hiszen valamennyien tapasztaljuk, hogy egyre több a feladat és egyre nagyobb a közös felelősség. Olyan országban élünk, ahol több mint négymillióan élnek a létminimum alatt, és ebből közel másfél millióan mélyszegénységben.

Miközben egyre többeknek kellene átmenetileg, vagy sajnos tartósan is segítséget nyújtanunk, egyre kevesebb forrás áll rendelkezésünkre. Ezért ebben a helyzetben különösen fontos, hogy egyértelművé tegyük azt, hogy Oroszlányban ezeket a problémákat kezelni tudjuk, nagymértékben az Önök szakmaiságának és elhivatottságának köszönhetően – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte péntek este Lazók Zoltán polgármester a Szociális Szolgálat munkatársait a Bányász Klubban, ahol Rajnai Gábor alpolgármester, File Beáta jegyző, Emődi Ferencné járási hivatalvezető és a képviselő-testület több tagja is megjelent a Szociális Munka Napja alkalmából megrendezett eseményen.

Mátics Katalin, a szolgálat vezetője arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy immár 13 éve emlékeznek meg a szociális szféra dolgozóiról világszerte, ami jó alkalom arra, hogy felhívja a figyelmet azokra, akik az elesettekért dolgoznak.

- Magyarországon az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami valamilyen szociális kezelést, gondozást igényel. Tudjuk, hogy szociális, gyermekvédelmi területen dolgozni jóval több, mit munka: szolgálat ez a szó legnemesebb értelmében – fogalmazott Mátics Katalin – aki polgármesteri elismerést vehetett át.

Ezt követően emléklapok átadására került sor. Egyed Anita, Farkasné Drégelyvári Mariann és Szmilek Zsuzsanna 10 éves, Győri Andrea 20 éves, Pigler Józsefné és Szlezák Jánosné 30 éves, míg Judák Éva 40 éves szolgálatáért vehette át az oklevelet és a jól megérdemelt jutalmat.

A szolgálat szakszervezeti csoportja pedig – hagyományteremtő szándékkal – azok tevékenységét köszönte meg, akik elévülhetetlen érdemeket szereztek a közösségépítésben.

2015. november 21., 14:53