Nyolc évvel ezelőtt Szlovéniában „mézes reggeli” néven indult egy kezdeményezés, melynek egyik célja, hogy felhívja a figyelmet, hogy a rossz étkezési szokások gyakran már gyerekkorban kialakulnak.

Napjainkban egyre több problémát okoz a finomított cukrok túlzott fogyasztásból adódó elhízás és cukorbetegség, ezért fontos feladatunk, hogy az egészséges táplálkozásra való nevelést minél korábban megkezdjük és ráirányítsuk a figyelmet a mézfogyasztás számos előnyére. Szlovéniában a „Mézes reggeli” napján a kezdeményezéshez csatlakozó iskolákban, óvodákban a gyerekek, helyi méhészek mézeit kapják reggelire, ezzel is népszerűsítve az egészséges mézfogyasztást és a helyi családi méhészeteket.

Idén a kezdeményezéshez csatlakozott a Komárom Esztergom megyében működő Turul Méhész Egyesület is. A program részeként a megye 15 településén összesen 2944 gyerek kap mézes reggelit november 20-án. Az eseményhez városunkból a József Attila iskola csatlakozott, ahol közel félezer gyermek vett ma részt a mézes reggelin.

2015. november 20., 07:31