Hír | Önkormányzat

Többek között az együttélés szabályairól szóló rendelettervezet is a döntéshozók elé kerül a keddi testületi ülésen. Mint az az előterjesztésben olvasható, a rendelet alkalmazásában a közösségi együttélés alapvető szabályaiba ütköző magatartás az a magatartás, amely bűncselekménynek vagy szabálysértésnek nem minősül, de a közösségi együttélés szabályaival ellentétes.

A tervezet szerint szabályba ütköző magatartást követ el az, aki Oroszlány város címerét, zászlaját az önkormányzat jelképeiről, városi kitüntetés alapításáról, azok használatának rendjéről szóló 24/2012. (XI.15.) önkormányzati rendeletben foglaltakon kívüli egyéb célra engedély nélkül, engedélytől eltérő módon felhasználja. Az erre való figyelemfelhívás azért is aktuális, mert az utóbbi időben a legnagyobb közösségi portálon mind több oldal használja például a városi címert. Ez ügyben egyébként a polgármesteri hivatal már megtette a jogi lépéseket.

A közösségi együttélés szabályairól szóló előterjesztés a továbbiakban foglalkozik az ingatlanok körüli területek tisztántartásával, gondozásával, a parabola-antennák elhelyezésével, a városkép helyi védelmével, a temető rendjével, a közterületek használatának szabályaival, az élővilágának védelmével, a közösségellenes cselekmények meghatározásával, és nem utolsó sorban az állattartás szabályaival.

A teljes anyag a város honlapján tekinthető meg.

2015. november 20., 07:20