Újabb érdekes program, ismét nagy érdeklődés! Így jellemezhető az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár napokban megtartott szabadegyetemi rendezvénysorozatának újabb előadása. A megtelt kamarateremben ezúttal Tari Annamária pszichoanalítikus, pszichoterapeuta volt a vendég. Előadása a „Társas kapcsolatok : intim szféra a XXI. században” címet kapta.

„A bölcs ember azt is tudja, hogy a párkapcsolat nem a lemondásról szól. Ha jó társa van valakinek, az minden élethelyzetben növeli a jó érzéseket, a lendületet, a kreativitást. Sokan állandóan attól félnek, hogy hibázni fognak. Mágikus erőt tulajdonítunk a hibáinknak, kerüljük a bocsánatkérést, a beismerést. Pedig mindig, minden szituációból van kiút, még az egészen extrém élethelyzetekből is. Kétségtelen, hogy kell hozzá bátorság, de az élettől nem szabad félni!” – vallja Tari Annamária.

A témával kapcsolatban egy olvasmányos, de klinikai szempontból korrekt és használható információkat tartalmazó, ismeretterjesztő könyvet is írt 2003-ban az előadó.

Az idei szabadegyetemi sorozat december 14-én zárul, melynek vendége Réz András filmesztéta lesz.

2015. november 16., 08:08