Bajorországban járt a közelmúltban Németh Gábor alpolgármester Kontschán Jenővel, az Osz Zrt. vezérigazgatójával. Az elsősorban energetikai, alternatív energiafelhasználási és energetikai fenntarthatósági témakörben rendezett eseményt a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Bajor Gazdasági, Média, Energiaügyi és Technológiai Minisztériuma szervezte.

A „Középületek és települések energiahatékonysága” című programon Magyarországról több mint 30 települési vezető és távhő, energetikai-technológiai cégvezető vett részt.

Az út során a szakemberek – többek között – felkeresték a geiselbullach-i hulladékégetőművet is. Az 1981 óta működő üzemben keletkező hőt - ami két-három járás szintjén (300 ezer fő) gyűjti össze és hasznosítja a területeken keletkező nem bomló, szervetlen hulladékokat - távfűtésére hasznosítják, illetve villamos áramot is termelnek a hálózatra. Fontos, hogy Bajorországban kötelező előírás, hogy az ipari ingatlanok esetében (amennyiben arra van reális megoldási lehetőség) előírás a távhőszolgáltatásra való csatlakozás.

2015. november 14., 11:37