Megtartotta éves felkészítését a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Megyei Védelmi Bizottság tagjainak, a helyi védelmi bizottság elnökeinek és az I-es katasztrófavédelmi osztályba sorolt települések polgármestereinek.

A hétfői felkészítés bemutatóval kezdődött, méghozzá katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlattal, melyet a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (a továbbiakban: KNyKK) oroszlányi telephelyén rendeztek meg. A gyakorlaton a tatabányai hivatásos és az oroszlányi önkormányzati tűzoltók, a katasztrófavédelmi mobil labor és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vett részt.

Ezt követte az elméleti felkészítés a KEM Kormányhivatalban, ahol a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági, iparbiztonsági, polgári védelmi főfelügyelője, továbbá a főügyeleti és a hatósági osztályvezetője mutatta be szakterületét. Tájékoztatásukban kiemelték a rendkívüli téli időjárásra való felkészülés fontosságát, valamint a polgári védelmi főfelügyelő külön kiemelte az önkéntes mentőszervezetek megalakításának jelentőségét a településeken is.

Fotó: Benis-Völgyi Ágnes tű. fhdgy. – katasztrofavedelem.hu

2015. november 10., 06:32