Mozgalmas napokat tudhat maga mögött az oroszlányi Rákóczi Szövetség.

Az elmúlt hétvégén autóbuszos kirándulást szerveztek az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba, csütörtökön pedig részt vettek Budapesten, a Szent Margit Gimnázium dísztermében megtartott országos, éves közgyűlésen. Az eseményen szintén egy busznyi oroszlányi tag - köztük Lazók Zoltán polgármester - tette tiszteletét.

A 2018. évi pénzügyi és szakmai beszámoló megtárgyalása, valamint a 2019. évi költségvetés tervezet elfogadása után került sor a Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztására, melyre négyévente kerül sor.

A titkos szavazás eredményeként - egyhangú támogatottsággal, immáron negyedik ciklusban - Nagy Csaba oroszlányi elnököt újra választották a grémiumba.

A civil szervezet a közeljövőben is gazdag programokkal várja rendezvényeire az érdeklődőket. Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az OKSZÍK-kal közösen szerveznek megemlékezést, melynek szónoka Menyhárt József, a szlovákiai Magyar Közösség Pártja elnöke lesz. A kulturális programban Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színész, énekes ad műsort a Trianon Emlékhelyen.

Június 7-én pedig "Magyar kultúra tegnap, ma és holnap" címmel Takaró Mihály irodalomtörténész, író, tanár tart eszme- és irodalomtörténeti előadást a művelődési ház kamaratermében.

2019. május 26., 11:48