Immár harmadik alkalommal rendezte meg Tehetségnapját a Hunyadi iskola, amelyen ismét több száz fiatal ismerkedett a különböző sportágakkal, futott, dobott, játszott, s vett részt még számtalan programon péntek délelőtt.

Az esemény megnyitóján Lazók Zoltán köszöntötte a fiatalokat, aki arra hívta fel figyelmüket, hogy sokan hiszik: a tehetségesek a sors kegyeltjei, s talán néha még az is megfordul a fejekben, milyen jó nekik, hogy előnnyel indulnak az életben.

- Az elmúlt évek során nem egy alkalommal volt szerencsém tehetségekkel találkozni, és két dolgot megtanultam tőlük: mindenki tehetséges valamiben, csak meg kell találni azt az apró, néha eldugott területet, amiben jobban teljesít, mint a többiek. A második tanulság pedig, hogy semmit sem ér a tehetség a szorgalom, az eltökéltség nélkül, amivel nap mint nap neki kell állni gyakorolni, edzeni, feladatokat megoldani – tette hozzá a polgármester.

A délelőtt folyamán a játékos feladatok mellett a gyerekek kipróbálhatták a rendőrség és a tűzoltóság felszereléseit, de több városi sportegyesület is képviseltette magát bemutatókkal, tapsolhattak a tanári tánckarnak, s nem utolsó sorban köszönthették a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének képviselőit, Magyar Zoltán tornászt és Rejtő Ildikó tőrözőt. Mindkét klasszis a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, kétszeres olimpiai bajnok, így volt miről mesélniük az interaktív program során.

Mint azt Lazók Zoltán a sportolókat méltató bevezetőjében elmondta: az önkormányzat mindig is kiemelten kezelte az egészségmegőrzés és a sport népszerűsítését, és lehetőségei szerint nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy anyagilag is segítse sportszervezeteit, nemcsak a versenysportot, hanem a tömeg- és hobbysportot is.

2019. május 24., 22:24