Hír | Sport

Csalódást keltő játékot mutatott a finálé második mérkőzésén is a Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata a kosárlabda NB I/B piros csoportjában, így az OSE Lions teljesen megérdemelten nyerte meg a bajnokságot és jutott fel szerdán az élvonalba – olvasható a veol.hu oldalon.

Az index.hu portál helyszíni tudósításban számolt be a sporteseményről: Oroszlányban a kosárlabda a cirkusz, 30 éve a pokolban, most a mennyben címmel.

Mint írják, az igazi cirkusz elmaradt a meccsen, mert az OSE lesöpörte a Veszprémet. A kezdés után mintha dobóversenyt rendeznének, a hazaiak csak triplákat vágnak be, egymás után ötöt, az OSE 17-8-ra rajtolta le az ellenfelet. A második negyed 11 pontos különbségről indult, de nem nagyon változott a mintázat, az oroszlányiak támadásban és védekezésben is élesebbek voltak, a negyed közepén már húsz ponttal vezettek, a szurkolóik színházat idéző vastapssal díjazták őket, majd izlandi módra is drukkoltak. A szlovén mester, Sebastjan Krasovec el is kezdte forgatni a csapatát, naná, hogy a frissen beállt Bán Tibor is triplával nyitott, az oroszlányiaknak ezen az estén minden bement.

- Az elég egyoldalúvá váló meccsen az izgalomtól és örömtől szétfeszülő játékosok a holtidőkben berontottak a pályára, úgy fogták egymást vissza. Ezt a meccset a nézők is, csapatok is lefújták volna már a harmadik negyed végén. A B-közép azért rendületlenül nyomta, azt harsogta: „Százat nekik!" Teljesítették is a kérést Kiss Kornélék, 103-74 lett a végeredmény – írja az index.hu

OSE Lions-Hoya PE 103-74 (31-20, 24-13, 29-16, 19-25)
Oroszlány, V.: Benczúr, Boros, Minár.
OSE Lions: Illés 9/3, Remy 21/9, Hegedűs G., Mohácsi 9/6, Nshimba 7.
Csere: Bán 13/12, Kucsora 6, Burai 9/3, Sömenek 6/6, Anda 9, Zsíros 5/3, Kiss K. 9/3.
Edző: Sebastjan Krasovec.
Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Szabó 11/3, Madár 24/18, Pavlovic 15/6, Kovács 6, Völgyi 10.
Csere: Helmeczi, Kerkai 4, Lógár, Szűcs, Körtélyesi 4.
Edző: Mérész Csaba.

A mérkőzés képeit Babér Zoltánnak köszönhetően a Fotógalériában tekintheti meg!

2019. május 23., 14:50