Hír | Kék hírek

A mentők napja alkalmából tárt kapukkal várták az érdeklődőket pénteken az oroszlányi mentőállomáson.

Balaskó Gergely mentőápoló elmondta: a minden évben megtartott nyílt nap célja az, hogy bárki megismerhesse a munkájukat, mindennapjaikat, az állomást és természetesen a jól felszerelt autóikat.

A szolgálatot teljesítő fiatal mentősök az eszközeik részletes bemutatásán túl hasznos tanácsokkal is ellátták az érdeklődőket. Többek között elmagyarázták a gyerekeknek, hogy mikor kell segítséget kérni és mivel tehetnek a legtöbbet vészhelyzetben.

Az autóval érkezők pedig megtudhatták, hogyan kellene helyesen utat biztosítaniuk a megkülönböztető jelzéssel közlekedő járműveknek, tapasztalatuk szerint ugyanis sokaknak ez is problémát okoz. A sofőrök feleleveníthették továbbá az újraélesztés lépéseit, de a mentőápolók szívesen be is mutatták bárkinek az életmentő technikát.

A legkisebbeket leginkább a méretes és fülsüketítő hangerővel szirénázó szolgálati autó kötötte le, míg a nagyobbak érdeklődve hallgatták a felszerelések, az eszközök, a hordágy és a defibrillátor használatáról szóló beszámolót.

2019. május 11., 07:01