Vasárnap a Törökbálint Arénában rendezték az idei év első flag football kupa napját. Az Oroszlány Bears utánpótlás csapatai először vettek részt ezen az országos megmérettetésen, de a sikerek így sem maradtak el.

A két műfüves pályán zajló esemény nyitó mérkőzését az 13 éven aluli Oroszlányi Bocsok játszották a Dabas Sparks ellen. Kiegyenlített küzdelem jellemezte a mérkőzést, de a végén a dabasiak fizikai fölénye érvényesült, így a Bocsok vereséggel mutatkoztak be, melyet sajnos további három követett- a Diósd Saints, Bp.Titans és a Miskolc Renegades ellen.

Az oroszlányi amerikai football legifjabb művelői az 5. helyen végeztek, de szomorkodásra nincs okuk, hiszen a mezőny magasan legfiatalabb átlagéletkorú csapatát alkották. Az U13-as kupanapot a házigazda Diósd Saints nyerte, a torna legértékesebb védőjátékosának a Bears 7 éves játékosát Szabó Gergőt választották a kupán résztvevő csapatok szakvezetői.

Az U16-os Oroszlányi Maciknál már eredményességgel is párosult a bemutatkozás. Varga Tamás és Hermann Emőke tanítványai a hazai Szenteket és a Dunakeszi Rangerst legyőzve az első hely megszerzése reményében léphettek pályára a Budapest Titans ellen, de sajnos az áhított győzelem nem jött össze. A végén egy újabb vereség is becsúszott az U16-os kupanap győztese, a Dabas Sparks ellen, ennek ellenére jobb pontarányuknak köszönhetően a 2. helyen végeztek az oroszlányiak.

2019. május 07., 06:02