Asztaldíszítési bemutatóval ért véget az első alkalommal megrendezett húsvéti teríték- és ételajánlat verseny szerda délután a Bányász Klubban.

Az ötnapos kiállítás eredményhirdetése előtt Lódri Csaba virágkötő mester és lakberendező mutatta meg az érdeklődőknek, milyen praktikákat alkalmaz a szakember egy húsvéti tematikájú díszítés elkészítésekor.

A színkavalkádba öltöztetett asztalhoz többnyire most nyíló virágokat és hajtatott ágakat használt, elmondása szerint népszerű ilyenkor a tulipán, nárcisz, jácint, frézia és a barka is. Lódri Csaba a szemléltetés mellett hasznos tippeket is adott a résztvevőknek, akik megtudhatták például, ha a virágok szárát nem ollóval, hanem késsel ferdén vágják kellő hosszúságúra, tartósabb lesz a növény, így tovább tündökölhet asztalunkon. A szakember aranyszabályként fogalmazta meg: minden díszítés alapja a használhatóság kell legyen, hiszen hiába szép az asztal, ha eredeti funkcióját nem tudja betölteni.

A bemutató után került sor a verseny eredményének kihirdetésére, melyet a Kiss Alfréd, Varga Mária és Holics Renáta alkotta szakmai zsűri hozott meg. Első helyen Dettre Imola kompozíciója végzett, második a Németh Ferencné, míg harmadik az Öreg Józsefné által feldíszített asztal lett. A díjazottak mellett minden versenyző kapott oklevelet, melyen az általa készített alkotás fotója is látható.

Fátrai Márta, az Oroszlány Barátainak Köre elnöke elmondta, hogy várakozáson felüli volt a kiállítás látogatottsága és a verseny megítélése, ezért minden bizonnyal jövőre is szeretettel várják mind a nevezőket, mind azokat, akik érdeklődnek a nem szokványos tárlat iránt.

2019. április 18., 08:26