Megoszlik a lakók véleménye a Népek barátsága utca 25-27-29-31-33-37-39 és a Dózsa György út 7-9-11 számú tömblakások mellé tervezett további parkolóhelyek szükségességéről – derült ki hétfő délután a Polgármesteri Hivatalban ez ügyben tartott lakossági fórumon.

Több mint kéttucat érintett vett részt a tájékoztatón, melyen első körben Sólyon Jöran képviselő és Bartalus László, a hivatal beruházási és településüzemeltetési osztályának

vezetője mutatták be a szakemberek megoldási javaslatait, hogyan lehetne az érintett területeken is bővíteni a parkolók számát.

Ezt követően a lakók hangot adhattak véleményüknek és kérdéseiknek. Az autóval nem rendelkezők többnyire a zöldterületek, fák, bokrok megőrzéséért szólaltak fel, míg a négy keréken közlekedők közül többen is azzal érveltek, hogy átlagosan negyedóra keresés alatt találnak csak parkírozót a környéken, ezzel is feleslegesen szennyezve a városrész levegőjét.

Volt, aki azt hozta fel, hogy a kivágott idős fákat nem lehet maradéktalanul helyettesíteni friss csemetékkel, míg mások a fiatalabb generáció autózási és egyben parkolási igényeinek figyelembevételét említették – s talán nem véletlen, hogy a rendezvény végére sem sikerült egyetértésre jutni, így minden bizonnyal lesz folytatása a fórumnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2015 és 2018 között mintegy 500 parkolóhely létesült, 28 helyszínen, így jelenleg 2578 db van belőle Oroszlányban, melyeknek közel 7800, a városban bejegyzett autót kellene kiszolgálnia.

2019. április 02., 06:03