Szilvási Csaba Lóperencia című verseskötetét ismerhette meg a közönség péntek délután a művelődési központban. A szerzővel Lazók Zoltán polgármester és Béke Ildikó könyvtáros beszélgetett.

- Mindig öröm, ha kulturális életünk könyvvel gazdagodik, hiszen a jó könyvből sose elég. Szilvási Csaba új kötetét azért is ajánlom jó szívvel, mert nagy beleérzéssel, anyanyelvi tehetséggel ábrázolja fantáziájának világát, megmutatja, hogy mennyi szépség van körülöttünk, és felmutatja az apró dolgokban a csodákat – mondta portálunknak a városvezető.

Mint az a kötet előszavában olvasható: a szerző gondolatgazdag, leleményes írásai kellemes olvasmányélményt kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Olyan versek segítik képzeletbeli utazásunkat, amelyek nemcsak a világot most felfedezni vágyó gyermeknek szólnak, hanem a felnőttekben életkortól függetlenül mindig benne élő "gyermeknek"- a költő megfogalmazása szerint "nagyember-gyermeknek" is.

Fantáziája szárnyán felkeresi velük a távolabbi Szélországot, a Loch Ness-i szörnyek és a lajhárok birodalmát, sőt - „hangyaharcos-nézőben” - még a Távol-Keletre, sőt Ufóföldre, az űrbe is eljut velük. A kaleidoszkóphoz hasonló, sokszínű, az emberit idéző érdekes, változatos világban jól elszórakozhat az olvasó.

A szerző nem csak gyerekeknek ajánlja verseit, inkább azt javasolja, az egész család mulasson jól a játékos strófákon.

2019. március 01., 20:43