Tavaly decemberben írták ki a társadalmi és sportcélú pályázatokat az említett célok megvalósítását szolgáló önkormányzati támogatások elnyerésére.

Kedden délután a művelődési központba várták a város civil szervezeteinek képviselőit, hogy első kézből szerezzenek információkat a sikeres pályázati anyag elkészítéséhez.

File Beáta jegyző arról szólt – többek között -, hogy Oroszlány rendkívül pezsgő közösségi életét bizonyítja a több mint száz bejegyzett szervezet, ezek közül 30-40 olyan, amelyik rendszeresen sikerrel vesz részt az önkormányzati pályázaton.

- A civil szervezeteket nem kötik túlzottan szigorú jogszabályok, ezért rugalmasak, gyorsan tudnak alkalmazkodni a változásokhoz, és olyan hiányterületeken is pillanatok alatt képesek megjelenni, ahol a kormányzati, közigazgatási szervezetek, állami intézmények nem éppen „problémaérzékenyek”, vagy merev szabályozásuk, bürokratikusságuk miatti lassúságuknál fogva sokkal nehezebben lépnek. Viszont ne csak kritika hangozzék el részükről, hanem maguk is vessenek fel kérdéseket, javasoljanak megoldásokat és stratégiákat – fogalmazott a jegyző, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy idén március 18-ig kell leadni a pályázati anyagokat, és ez a határnap „kőbe vésett”. A bizottság április 18-ig bírálja el azokat és hozza meg döntését.

A továbbiakban Károlyiné Plóza Melinda jogi referens a pályázati kérelem benyújtásának szabályairól, a hiánypótlási lehetőségről, valamint a benyújtandó okiratokról tájékoztatta a jelenlévőket, Keltai Erika pénzügyi ügyintéző pedig a támogatások pénzügyi elszámolásának szabályait ismertette.

A társadalmi és sportcélú pályázati kiírásokat és anyagokat a PÁLYÁZATOK menüpontban tekintheti meg!

2019. január 31., 07:53