Közel másfélszáz sportolót, táncost, zenei tehetséget köszöntöttek csütörtök délután a művelődési központban.

Az eseményen Lazók Zoltán üdvözölte elsőként az ünnepelteket, szülőket, barátokat és vendégeket, akik között ott volt Rajnai Gábor alpolgármester, illetve File Beáta jegyző mellett a képviselő-testület több tagja is.

Mint azt a polgármester kiemelte, azok kaptak meghívást az eseményre, akik az elmúlt 12 hónapban a Magyar Diáksport Szövetség, illetve a sportági szakszövetségek által kiírt hazai országos és diákolimpiai versenyeken, nemzetközi megmérettetéseken eredményesen szerepeltek, országos vagy nemzetközi művészeti versenyen kiválóan teljesítettek.

- Oroszlányban több, nagy múltra visszatekintő sport és művészeti műhely működik. Ezekben kiváló szakembereinknek köszönhetően a szorgalmas és törekvő tanítványok már fiatal korban kiemelkednek, felnőtt korra pedig kiteljesednek, hogy országos művészeti bemutatókon, sportversenyeken bizonyítsák tehetségüket. Nem tudom, nem is tisztem, s nem is szándékozom meghatározni az egyes teljesítmények értékét, hiszen azok önmagukért beszélnek, de városunknak nagyon fontos, hogy a már kivívott hírnevéhez méltó eredmények szülessenek a sportban és a művészeti képzésben, és elmondhatom, nincs miért szégyenkeznünk, van viszont okunk a büszkeségre – fogalmazott Lazók Zoltán.

Az ünnepségen a 43 egyéni díjazott mellett 5 csoport tagjai és 4 edző vehette át az elismerést.

A díjazottak névsorát mellékletünkben tekintheti meg!

2018. november 30., 06:05