Hír | Önkormányzat

Tizenhét napirendi pont megtárgyalása várta kedden a képviselő-testület tagjait, melyek között kiemelt figyelem kísérte a tervezett új evezős centrum kialakítását, illetve a jövő évi autóbusz menetrend és viteldíj változásait.

Mint azt az utóbbi témával kapcsolatos előterjesztés tartalmazza, az Ipari Parkba közlekedő helyi járatok menetrendje 2015. óta van érvényben. Az elmúlt időszakban a járatok igénybevétele az akkori utasszámhoz viszonyítva jelentősen csökkent, így indokolt egyes járatok megszüntetése.

A szeptemberi iskolakezdéskor felmerült az igény az Erőműi-tó Oroszlány felőli oldalán élő családok gyermekei iskolába jutásának megkönnyítésére. Ennek érdekében az 1Y jelű diákjárat betér az Erőműi-tóhoz az új megállóhelyre, melyhez az önkormányzat buszfordulót alakított ki.

A TESCO Globál Áruházak Zrt. 2017. februárjától megszüntette az oroszlányi áruházához közlekedtetett, térítésmentesen igénybe vehető járatait. A megszüntetés óta a város lakosai tömegközlekedéssel nem tudják megközelíteni az áruházat. Ennek orvoslására a városi temetőhöz közlekedő járatok TESCO Áruház betéréssel közlekednek a jövőben. A javasolt menetrendi változások következtében a futásteljesítmény összességében csökkenni fog, de a viteldíjak emelése nem javasolt, a csökkenő igénybevétel mellett a bevétel növekedés elhanyagolható nagyságrendű.

A grémium szintén támogatta a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel kötendő együttműködést az oroszlányi kajak-kenu vízi sportok jövőbeni fejlesztése érdekében. A projekt keretében a Szövetség az új csónakház építési beruházásához 30 millió Ft összegű támogatást, nyújt, mely legfeljebb a teljes projekt költségvetésének 50%-a lehet. Az önkormányzat a 2018. évi költségvetésében szintén ekkora összeget különített el a fejlesztés megvalósítása érdekében, így nincsen akadálya a beruházásnak.

A buszmenetrendeket a MOZAIK menüben tekinthetik meg.

A testületi ülés részletes anyagát weboldalunkon olvashatja!

2018. november 28., 08:33