Hír | Önkormányzat

Önkormányzatunk számára városstratégiai szempontból, de az itt működő ipari parki cégek zavartalan működése és további fejlődése szempontjából is kiemelt fontossággal bír az Oroszlányon dolgozó, de más településekről érkező munkavállalók megfelelő szálláslehetőséggel történő ellátása – olvasható abban az előterjesztésben, amit a szeptember 8-i ülésen kerül a döntéshozók elé.

A Béke Szálló felújítása/átalakítása és a Petőfi udvar 6-7 sz. tömb felújításának tervezete kapcsán a város már többször kifejezte pozitív szándékát a beruházások megvalósítása érdekében.

Az előkészítés során az OSz Zrt. teljes körűen kidolgozta a Béke Szálló beruházásának projektütemezését és a kapcsolód terveket, illetve elkezdte saját hatáskörben és finanszírozásban az átalakításhoz elengedhetetlen bontási munkák előkészítését, szervezését is. Sajnálatos módon, augusztus elején a kormány a hitelkonstrukcióval kapcsolatosan korábban megadott jóváhagyását felülbírálta, és nem járult hozzá, hogy az önkormányzat a kialakított hitelhez, mint kezes az OSz Zrt. részére kezességet vállaljon. Ez a döntés merőben átrendezte a helyzetet, és a beruházások tervezését és pénzügyi lehetőségeit is teljes átgondolásra késztette.

A Béke Szálló jelenleg az OSz Zrt. tulajdonában áll, de a társaság saját forrása és általános anyagi helyzete azt nem teszi lehetővé, hogy önállóan finanszírozzon egy ekkora átalakítást. Mindeközben folyamatosan érkeznek az igények a bérlakások számának növelésére, valamint a megfelelő színvonalú és kapacitású munkásszállásoltatás kialakítására, utóbbi esetben az üzleti lehetőséget megszimatolva magánvállalkozások is ringbe szálltak.

A teljes előterjesztést a város weboldalán tekintheti meg!

2015. augusztus 29., 12:22