Mint arról a sajtó korábban beszámolt, a kanadai tulajdonban lévő Wescast Industries Inc. részvényeit 2013 márciusában megvásárolta a kínai Sichuan Bohong Industry vállalatcsoport, s ez érintette a cég oroszlányi üzemét is. A Wescast a nagy autógyárak és azok közvetlen beszállítói számára gyárt kipufogócsonkokat, turbófeltöltő házakat és integrált turbófeltöltő házakat.

A Bohong vezetői az elmúlt héten Lazók Zoltán polgármestert hivatalában keresték fel. A megbeszélésen a városvezető és Németh Gábor alpolgármester fogadta Dong Pinget, a Bohong vállalatcsoport elnökét, Wan Taot, a vállalatcsoport alelnökét, valamint George Yangot, a társaság európai elnökét.

Tavaly a növekvő megrendelések miatt 7,7 milliárd forintos technológiai fejlesztést hajtottak végre az üzemben, és 250-el gyarapodott a munkatársak száma. A munkaerő-igény biztosítására népszerűsítő kampányt indítottak, növelték a kezdő béreket és a termelési területeken teljesítmény-ösztönző bónuszt vezettek be.

2015 második felében, mintegy 4,8 milliárd forintos beruházással, további számítógép vezérlésű szerszámgépeket állítanak üzembe, és a Wescast oroszlányi gyárában 2020-ig összesen 22 milliárd forintot szán korszerűsítésre és új csarnok építésére. A vállalatnál az évtized végére 2500 embernek szeretnének munkát adni – adta hírül az MTI.

2015. augusztus 26., 17:39