Közeleg az oktatási-nevelési év kezdete, így az ezen intézményekben folyó felújításokat tekintette meg a közelmúltban Lazók Zoltán polgármester.

Elsőként a volt Eötvös iskolát kereste fel, ahol Molnár István oktatási és felzárkóztatási tanácsadóval és a kivitelezőkkel járta végig az épületet. A képviselő-testület nyáron 17 millió forintot szavazott meg a halaszthatatlan belső munkálatok elvégzésére. A vizes, salétromos alagsori falak javítása, az elhasználódott ajtók cseréje, villamossági és egyéb munkák szerepelnek az elvégzendő feladatok között, de mint azt a munkások elmondták, időarányosan teljesítik vállalásaikat, így rajtuk nem múlik a tanévkezdés. A közeljövőben megkezdődik az intézmény tetőfelújítása is, amire 27 milliót költ az önkormányzat.

Hasonlóan jól haladnak a szakemberek a Malomsori óvodában. Az itteni munka nagyságát jelzi, hogy csak nyílászáróból mintegy nyolcvanat cseréltek ki. 25 millió forintba kerül a felújítás, plusz még 2 millióba a teljes elektromos rendszer cseréjére, míg az udvari részen 4,5 millióból alakítják ki az új csapadékvíz elvezető rendszert és a teraszt, aminek befejezését hétvégére ígérte a vállalkozó. Az óvoda egyébként – mint az a város weboldalán is olvasható - szeptember 7-től fogadja az apróságokat.

2015. augusztus 23., 13:28