Népes küldöttséggel vett részt testvérvárosunk, a németországi Plochingen delegációja a bányásznapi programsorozaton, amelynek tagjaként vendégünk volt Frank Buß polgármester és Peter Raviol, a német-magyar kapcsolatok fáradhatatlan ápolója, az „OROSZLÁNYÉRT” díszoklevél kitüntetettje.

A küldöttség tagjai részt vettek szinte minden eseménye, kezdve a csillatoló versenytől a főzőversenyig, a búcsú napján, hétfőn pedig felkeresték a Médiacentrumot, ahol Tassi József tájékoztatta a vendégeket a helyi televízió munkájáról, illetve megtekintették azt a filmet, amit a centrum munkatársai idén nyáron készítettek Plochingenben. A vendégeket elkísérte Lazók Zoltán poplgármester és Rajnai Gábor alpolgármester.

Lazók Zoltán hétfő délelőtt értékelte a 68. Bányásznap rendezvénysorozatát is. Mint elmondta, színvonalas, ezreket megmozgató események résztvevői lehettek mindazok, akik kilátogattak a főtérre, illetve a művelődési központba a 3 nap során.

- Az önkormányzat és a város lakói, az egykori bányászkollégák nevében is megköszönöm a szervezőknek és a lebonyolítóknak az előkészítő munkát, valamint azt az áldozatos, mindenre figyelő tevékenységet, amivel hozzájárultak a Bányásznap sikeréhez. A teljesség nélkül kell méltatnom a Városháza munkatársait, az OKSZÍK és a Bányászklub, a Vértesi Erőmű, a Bányászati Múzeum azon kollektíváját, amelynek tagjai részt vettek a 3 nap eseményeinek alakításában. S nem utolsó sorban köszönettel tartozom a civil- és sportszervezetek, baráti társaságok aktivistáinak, akik nélkül nem lett volna ilyen emlékezetes a rendezvény – fogalmazott a városvezető.

2018. szeptember 03., 14:59