Parádés ötletnek bizonyult a pénteki sztárvendég meghívása a bányásznap kulturális programjába, ugyanis közel kétezren tapsolták végig a Révész & Závodi Piramis-évek című koncertet.

Szombaton további változatos programok várták a város és a környék lakóit, ami koradélután vette kezdetét a főtéren, az pedig, hogy nem minden a tervek szerint alakult, nem a szervezőknek tudható be.

Lazók Zoltán polgármester köszöntötte a kellemes időben kilátogatókat és a fúvószenekari fesztivál együtteseit, majd a testvérvárosok, Vágsellye, Konskie és Plochingen településvezetői mondták el köszöntő gondolataikat, s méltatták a partnerkapcsolatokat.

Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő nem érkezett üres kézzel az eseményre, egy díszes tambúrbottal ajándékozta meg a Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekart, majd a résztvevő mogyorósbányai, székesfehérvári és várpalotai csapatokkal közös előadással nyitották a rendezvényt, „sztárvendégként” pedig a Honvédség Katonazenekara adott emlékezetes koncertet, miközben az átállások során mutatkoztak be a partnertelepülések kulturális csoportjai.

Koraeste aztán már baljós felhők gyülekeztek Oroszlány fölött, amelyekből kiadós vihar kerekedett, így az est főműsorát, az LGT sztárjaival fellépő Zenevonat produkciót a szabadtérről be kellett vinni a művelődési központba, s természetesen a tűzijáték is elmaradt.

A szombati események képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

2018. szeptember 02., 09:52