Hír | Kultúra

A város történetének újabb fejezetéhez érkeztünk ma, amikor figyelmükbe ajánlhatom az Oroszlány fotókon címet viselő kötetet. Egy új könyv megjelenése mindig ünnep, különösen akkor, ha eleinkről, őseinkről és rólunk is szól, számomra éppen ezért óriási kincs – ezekkel a gondolatokkal ajánlotta a könyvszerető közönség figyelmébe péntek délután Lazók Zoltán polgármester az Oroszlányi Emlékképek című kötetet.

A 250 oldalon több mint 450 fotográfia a város történetét dolgozza fel 1950-től 2017-ig, a szerkesztő Babér Zoltán munkáját pedig Kis Imréné és Földi Józsefné segítette. A nyomdai előkésztés színvonala Modrián Vilmos kezét dicséri.

Mint az a művelődési központban elhangzott, a kiadvány nem előzmény nélküli, hiszen Sunyovszki Károly polgármestersége idején, 2002-ben jelent meg az Oroszlányi fotográfiák című gyűjtemény, így, a két kötet együtt adja szinte tökéletes feldolgozását az elmúlt közel háromnegyed évszázadnak.

A kötet debütálása mellett még egy kulturális eseménynek helyet adott a ház pénteken, ekkor nyílt meg a Fénnyel Festők fotóklub tárlata is, amelyen 15 alkotó több mint 100 képét tárja a közönség elé, s ami még két hétig várja a látogatókat.

2018. szeptember 02., 09:23