A napokban a vonyarcvashegyi strandról két embert súlyos, hármat könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba, mert villám vágott közéjük a Balaton vizében. Másodfokú viharjelzésben fürödtek. Két rezidens orvosnak köszönheti életét az a 21 éves lány, aki a sérültek között volt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) azt tanácsolja, hogy a viharban lehetőség szerint senki ne tartózkodjon a szabadban - közölte a szervezet szóvivője az MTI-vel. Hajdu Márton elmondta: a vízben lévők veszélyhelyzete mellett a szél lesodorhatja a tetőcserepeket, leszakíthatja a faágakat, amelyek sérüléseket okozhatnak.

Mindenkinek azt javasolta, hogy mindenki tájékozódjon a várható időjárásról, mielőtt szabadtéri programot tervez. Azt is tanácsolta, hogy a nagyobb tavakban fürdőzők figyeljék a viharjelzőket, és jelzés esetén ne menjenek vízbe. A szóvivő felhívta a figyelmet arra is, hogy a viharos erejű szél miatt a szabadban hagyott tárgyak is kárt okozhatnak, az orkán megérkezése előtt rögzíteni kell azokat.

2015. július 27., 07:35