Minden bizonnyal a tikkasztó kánikulának is komoly szerepe volt abban, hogy kevesen keresték fel szombat délután a szabadtéri színpad környékén felállított játszószereket, pedig a kézműveskedéstől kezdve az ügyességi játékokig több érdekesség is várta a kikapcsolódásra vágyó gyerekeket és fiatalokat.

Az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár (OKSZIK) Zenés Nyári Találkozások programjának „Családi csalogatóját” követően aztán mintha az érdeklődés is nőtt volna a Gypo Circus együttes koncertjére. A zenekart öt, gyökeresen eltérő zenei háttérrel rendelkező muzsikus hozta létre, stílusában a balkáni ethno, a gipsy, valamint a punk műfajok találkoznak. Így sajátos, egyedi senkivel sem összetéveszthető zenei világot hoztak létre, és nehezen is skatulyázhatóak be egy-egy zenei stílusba.

Ahogyan az a Wikipédia oldalán olvasható: képzeljük el az alábbi valószerűtlen históriát: a gypsy jazz fundamentuma, Django Reinhardt hegedűs komájával, Stéphane Grappellivel karöltve fogja magát és lepaktál Manu Chao brigádjával, énekesnek pedig meghívnak egy alapos Balkán-kiképzésen átment Kiss Tibit. Képzettársításként még hozzácsaphatjuk a Kusturica-filmek miliőjét, de fel-felsejlik Guy Ritchie Blöffös cigánytábora is. A banda három legfőbb erénye: lenyűgöző zenei tudás, komoly refrénkomponáló tehetség, príma szövegek. Kell még valami?

A Zenés Nyári Találkozások következő rendezvényén két hét múlva várják a főtérre a város apraját, nagyját. Augusztus 1-én délután 3 órától – mint most is - kézműves foglalkozás, arcfestés, ügyességi játék, játszóház és játékos családi vetélkedő csalogatja a családokat, a zenei programban pedig ByeAlex lép színpadra.

2015. július 19., 08:21