Nagy sikerű historikus hangversenyt adott szombaton az oroszlányi evangélikus templomban Baykov Boglárka (barokkfurulyák) és Bereczki Julianna (csembaló).

A közönséget Sztruhár András, a helyi evangélikus kórus egyik alapító tagja köszöntötte, aki bemutatta a művészeket, illetve a Hírességek, barátok és vetélytársak című összeállítás szerzőit. J. S. Bach, G. P. Telemann, G. F. Händel műveiből válogatott a duó, akik közül Baykov Boglárka nem első alkalommal lépett fel a templom falai között. Debütálása a Gesti Musicali trióval volt 2003-ban.

A művésznő 11 éves korában kezdett el hangszeren játszani. A régizene iránti szeretete a furulyához kötötte. 1992-ben triójával megnyerte az I. Országos Furulyaverseny kamarazene kategóriáját. Ezt követően felvételt nyert a Szegedi Konzervatórium Blockflöte szakára, tanára Lőrincz László volt. 1998-tól Bécsben Prof. Rudolf Hofstötternél tanult. Koncertezett Magyarország mellett Csehországban, Németországban és Ausztriában. 2006 júniusában diplomázott a Brémai Régizeneakadémián, jelenleg Németországban él.

Bereczki Julianna zongoraművész-tanári és csembalótanári diplomáit Szegeden, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte. Ezután a londoni Guildhall School of Music and Drama zeneművészeti főiskola ösztöndíjasaként négy évig tanult régizenét. 2005 óta békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zongora- és csembalótanára. A Békéscsabai Fontana Régizene Együttes alapító tagja, akikkel rendszeresen koncertezik.

2015. július 14., 09:41