Hír | Önkormányzat

Madari Csaba őrnagy, az oroszlányi rendőrkapitányság vezetője közterületi megfigyelő kamerák elhelyezésére, fejlesztésére tett javaslatot, ami megkapta a támogatást a testület júniusi ülésén.

Ennek értelmében a temető előtti parkolóban, a majki-tónál kialakításra kerülő új parkolóban, szintén Majkon a Celli-Szűz Mária kápolna előtti területen, a városban az Alkotmány út és Ó-Takács utca kereszteződésében, az újonnan kialakított városközpontban a Fürst Sándor utca 29. számú épület tetőszerkezetére, valamint a Fürst Sándor utca 31. számú épület (könyvesbolt) tetőszerkezetére szerelnének fel térfigyelő kamerákat.

Az előterjesztés a Bokodi út–Mindszenti út kereszteződésében, illetve a Mindszenti út–Táncsics Mihály út kereszteződésében, végül a víztoronynál javasolja még a szerkezetek elhelyezését.

A kamerarendszer kibővítése olyan megoldás, mely javítja az állampolgárok biztonságérzetét, a közterületek rendjének megtartását. A városban működő Polgárőr Egyesület bűnmegelőzési célú jelenléte sem feszíthető tovább, hiszen önkéntes, ingyenes tevékenységet látnak el a munkájuk, családjuk mellett. A kapitányság évek óta folyamatosan létszámhiánnyal küzd, azonban a közterületek rendjét tovább kell javítani, melynek egyik eleme a közterület figyelő kamerarendszer bővítése.

A kamerák elhelyezésére az önkormányzat a térfigyelő rendszer bővítése címen előirányzattal rendelkezik, míg a víztorony melletti területen az Északdunántúli Vízmű Zrt. 3 db kamera elhelyezését vállalta saját költségen.

2015. július 09., 06:46