Oroszlányban március óta működik a szelektív hulladékgyűjtés. A házhoz menő gyűjtés rendszerében a műanyag, fém és papír hulladékot a ház elől, egy adott gyűjtési napon átlátszó zsákban szállítjuk el.

A kommunális hulladék gyűjtése változatlanul marad, az eddig megszokott napokon az eddig megszokott módon és edényből gyűjtjük. Az üveg hulladék szelektív gyűjtése nem megoldható házhoz menő módszerrel, így azt továbbra is a településen maradó gyűjtőszigetekbe tudja majd szelektálni.

Társasházas övezetben a házhoz menő szelektív gyűjtés zsákos formája nem megfelelő, így társasházas övezetekben a szelektív gyűjtőedények (papír, műanyag, üveg) szolgálnak továbbra is a szelektív gyűjtés céljaira.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésnek nincsen mennyiségi korlátja, Ön a szelektív hulladékgyűjtési napon az alábbiakban megadott rendszerezési feltételekkel megkötés nélküli mennyiségben kihelyezheti a szelektív hulladékát bármilyen Ön által megvásárolt, kereskedelmi forgalomban kapható átlátszó zsákban.

Tájékoztatjuk, hogy a szelektív hulladékszállítást jogunk van megtagadni akkor, ha a szelektálás nem a megfelelő módon történt, a zsákokban más, oda nem tartozó, szennyezett vagy kommunális hulladék is található. Az ilyen esetekben Ön egy tájékoztató levelet fog kapni kollégánktól, melyben jelezzük, miért utasítottuk el a szelektív szállítást. A szelektív házhoz menő szolgáltatás bevezetése nem jár az Ön számára plusz anyagi teherrel.

Kérem, gyűjtse egy zsákban a fém és műanyaghulladékot és egy másik zsákban, vagy kötegelve a papír hulladékot az alábbi tájékoztató által megadott módon.

OKÖ Zrt.

2015. július 07., 14:27