Hír | Tánc-Zene

Június közepén vette kezdetét a főtéren a Zenés Nyári Találkozások című zenés sorozat, aminek vasárnapi állomásán Sági Richárd karnagy köszöntötte a közönséget.

A Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar nyári koncertjére – amit a 70 –es szám jellemzett - a kánikula ellenére is sokan voltak kíváncsiak. Ami pedig a hetvenes számot illeti, idén ünnepeli az együttes megalakításának jubileumát, és a hétvégi produkció is 70 percig tartott – volna, azonban az óra, a zene hangjai és az élet megy tovább, a csapat pedig újabb kihívásra, a bányásznapi nagyrendezvényre készül mostantól.

A térzenei programban helyet kapott – többek között – a tangótól a cigánytáncig, a Kacsameséktől a Mary Poppinsig, az ABBA-tól a Queen-ig, vagyis a klasszikustól a modernig, a muzsika széles skálája, meglepetésvendégként pedig Stepa Erika örvendeztette meg énekével a közönséget.

A Zenés Nyári Találkozások következő rendezvényén két hét múlva várják a főtérre a város apraját, nagyját. 18-án délután 3 órától kézműves foglalkozás, arcfestés, ügyességi játék, játszóház és játékos családi vetélkedő csalogatja a családokat, a zenei programban pedig fellép a Gypo Circus együttes.

2015. július 06., 08:10