Kiemelt feladatként kezeli a város önkormányzata sportlétesítményeinek fejlesztését – hangzott el a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Mivel egy település vonzerejét, megtartó képességét az ilyen jellegű létesítmények és az általuk nyújtott szolgáltatások megléte jelentősen befolyásolja, a település jövője szempontjából célszerű és jó döntés az ilyen fejlesztési törekvések támogatása, 2007-ben felújításra került az uszoda, 2009-ben részlegesen megújult a városi sportcsarnok, teljes körűen a tekecsarnok, majd az elmúlt ciklusban kis műfüves labdarúgópálya és a Gárdonyi sportcentrum kialakítására is sor került. 2013-ban az uszoda strand részlegén is megtörtént a felújítás és szabadidős célú bővítés I. üteme. 2013-ban és 2014-ben a sporttelepi füves labdarúgópályák felújítása, és a labdarúgó öltözőkhöz tartozó vizesblokk bővítése is megtörtént. Az eddigi folyamatok folytatásaként befejeződött a Krajnyik Akác András Sportcsarnok felújításának első üteme is.

A 2007-ben felújított uszoda a megnyitása óta évi 5-8 nap kivételével gyakorlatilag megállás nélkül működött. Az üzemeltető Oroszlányi Szolgáltató Zrt. az évi kétszeri nagykarbantartási munkákon (tavaszi és téli időszakban 3 nap) túl is folyamatosan igyekezett az épület és a gépészet jó állapotát megőrizni. Ugyanakkor a rendkívül intenzív használat ennek ellenére is nyomokat hagyott a létesítményen. Éves szinten átlagban 63.000 látogatója van az uszodának, ami 8 év alatt közel félmillió használót jelentett.

Az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. mint a létesítmény üzemeltetője jelezte, hogy az idei évben milyen felújítási feladatokat tart szükségesnek elvégezni a biztonságos üzemmenet fenntartásához és a szolgáltatási színvonal biztosításához az uszodát igénybe vevő vendégek elvárásainak figyelembevételével. Az ehhez szükséges mintegy 17,5 millió forintos forrást a döntéshozók megszavazták.

2015. július 04., 07:26