Kétszázegy zenész és 143 táncos növendék kezdte meg tanulmányait tavaly szeptemberben intézményünkben 2 táncpedagógus és 14 zenetanár irányításával, és a kiváló szakmai, illetve nevelőmunkát bizonyítja, hogy a versenyeken induló 66 táncosunk 12 első és 5 második helyezéssel érkeztek haza.

Ezzel az összesítéssel kezdte csütörtökön Domina József, a Bakfark Bálint AMI igazgatója az iskola évzáró gáláját, amelyen a legemlékezetesebb eseményekről, rendezvényekről is beszámolt.

A hangszeres növendékek díjak és helyezések sokaságát érdemelték ki többek között a gútai, nemzetközi Kodály hegedűversenyen, a Közép-dunántúli gitárversenyen, a megyei kamarazenei fesztiválon, az országos ütőhangszeres versenyen, a megyei vonószenekari fesztiválon. A táncosok legnagyobb sikerüket a májusi világbajnokságon, a horvátországi Porec-ben érték el, ahol egy első és két második helyezéssel öregbítették az intézmény és Oroszlány jó hírét. Hasonlóan komoly elismerés az országos táncjáték fesztivál második, az országos modern-kortárs verseny első helyezése.

Az év összefoglalóját követően a hagyományos gálára került sor a művelődési központ színháztermében, ahol a legkiválóbb szóló és együttes produkcióknak tapsolhatott a teltházas közönség, majd 55 fiatal vehette át a tanév kiváló teljesítményéért az elismerést.

A Bakfark évzáró gálája a tanszakok bizonyítványosztásával zárult csütörtök délután.

2018. június 15., 07:17