Nem panaszkodhatnak a programok hiányára a hunyadis gyerekek, hiszen a hét utolsó két munkanapján szinte minden nebuló részt vett valamilyen eseményen, többen fellépőként is.

Száztizennyolc diák ért el kiemelkedő eredményt országos versenyen az intézmény 572 fiatalja közül, akik a csütörtöki gálán vehették át jól megérdemelt jutalmaikat, s persze a hagyományos gálaműsor sem maradhatott el.

Pénteken aztán már a testmozgásé volt a főszerep, két helyszínen: az iskola sportpályáján és a sportcsarnokban. Utóbbiban Lazók Zoltán polgármester is üdvözölte a fiatalokat, aki arra hívta fel a figyelmüket, hogy mindegy milyen sportág az, amelyet választanak, vagy választanak nekik szüleik, a lényeg a rendszeresség. Fontos, hogy már egész kicsi korban megszeressék a mozgást, mert akkor felnőtt korban természetessé válik és szinte hiányzik.

- És ami még fontos, hogy mindezt ne munkának, hanem kellemes kikapcsolódásként fogjátok fel, bár mint azt a hangulatotokból látom, a jókedvvel ma nem lesz baj – mondta a városvezető.

Reggel iskolafutás és aerobic frissítette fel a fiatalokat, majd következtek a vetélkedők, amelyeket a TV2 szervezett és bonyolított le, a műsor a Nagy Vagy! sorozat július 1-i adásában kerül a képernyőre.

A helyi sportegyesületek által szervezett játékok és ügyességi feladatok során pontokat lehetett gyűjteni, amiket értékes ajándékokra lehetett beváltani, a Tehetségnap végén pedig „A mozgás öröme” rajzpályázat eredményhirdetésére került sor.

A nap folyamán felkereste a fiatalokat három volt élsportoló is, amiről következő anyagunkban számolunk be.

2018. június 08., 17:18