Az elődöntő második mérkőzésén két ellentétes félidőt produkáltak az oroszlánok, érthetetlen negyvenhat pontot engedélyezve az első játékrészben az ellenfélnek, ami azért is fájó, mert a másodikban huszonnégyen tartották őket.

Az első meccs tapasztalata alapján látható volt, hogy itt a védekezéssel lehet eldönteni a párharcot, mindkét csapat erre helyezi a fő hangsúlyt, de az első félidőben kitűnően céloztak a fővárosiak a triplavonalon túlról és Filipovic is újra elemében volt, míg nálunk Spagnolo és Sömenek tartotta a lelket a fiúkban.

Végül hosszabbításra került sor, Sajnos újra szétesett a védekezés Madár kényszerű cseréje után, ismét támadólepattanókból voltak eredményesek vendéglátók, a végén nem maradt más hátra, faultolni kellett. A fővárosi gárda értékesítette bűntetőit, kiegyenlítették a párharcot.

Vavra András: „Sajnos az első félidőben gyengén védekeztünk, a TF pedig extrán dobott, míg nálunk a mezőnyeink nem igazán találták a szezon során mutatott dobóformájukat. A második félidei védekezésváltással kiszorítottuk őket, ami szinte megfordította a meccset, de a hosszabbításban leblokkoltunk, túl sok támadólepattanót engedtünk, ami megpecsételte a sorsunkat. Ilyen arányban elveszíteni a lepattanóharcot, csoda, hogy hosszabbításra mentettük a meccset. Ez és a védekezés sorsdöntő lehet a harmadik meccsen, ezek 70%-ban akarati tényezők és 30%-ban fej. Minden szinten csapatnak kell lennünk, ha nem megy a játék úgy, akkor csúszni-mászni kell minden labdáért, ezért csapatjáték ez és nem egyéni, egymásért is küzdeni kell. Szombaton mindent el fogunk követni a továbbjutás érdekében, élni kell a hazai pálya előnyeivel."

  • TF Basketball Players - OSE Lions 85 - 78 h.u. (25-19,21-19 ,14-20, 10-13, 15-8)
  • Helyszín: Budapest (400 néző)
  • Vezette: Minár, Kovács N., Vida B.
  • OSE: Madár 10/6, Illés 5, Zsíros 3/3, Spagnolo 25/6, Kovács 10
  • Csere: Kiss K. 10/6, Sömenek 15/6, Kiss Á. -
  • Jó: Spagnolo
  • Edző: Vavra András
  • Másodedző: Mócsai Milán
2018. május 17., 19:06