Szülők, családtagok, rokonok, barátok várták péntek délután a TSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája ballagási ünnepségén a fiatalokat az intézmény nagytermében, ahol elsőként Lazók Zoltán üdvözölte a ballagókat.

A polgármester beszédében arra hívta fel a két végzős osztály 25 vizsga előtt álló diákjának figyelmét, hogy az ember életében teljesen természetesen, előre meghatározott, olykor már megszokott módon érkeznek el kiemelkedő események, amelyek az élet jelentős, felejthetetlen állomásai, s egyben emlékezetesek maradnak mindig.

- Az elmúlt években jelentős változás állt be életetekben. Itt váltatok gyerekből felnőtté. Számtalan egyéni és közösen megélt élmény, az izgalommal szervezett és várt iskolai rendezvények, a mindennapok feladatai, nehézségei, gyakran megélt öröm és bánat, számos siker és kudarc, időnként gondok és nehézségek a tanulásban és az élet más területein – ezek mind-mind itteni életetek természetes velejárói, aktívan átélt, elválaszthatatlan részei voltak, szorosan idekötöttek benneteket. Minden ballagó diákban él egy kép az első napokról, az első lépésekről, melyekkel a mára már jól ismert iskola falai közé lépett. Ugye mindannyian őriztek néhány emléket az első találkozásokról, az első benyomásokról? De mára felnőttetek, elmentek. Így van ez rendjén. Hiszem, hogy a most elballagó diákok sokat kaptak ettől az iskolától. Biztos alapokat nyújtó tudást, képességeket, jó felkészítést a vizsgákra – fogalmazott a városvezető.

Az ünnepi gondolatokat követően Szabados Cintia 3/11b osztályos tanuló búcsúzott el az alma-matertől, végül az intézmény zászlaját átadták a jövőre végzős, tizedikes csoportok képviselőinek.

2018. május 05., 17:51