A szokatlan hazai időpontnak vagy akár a jó időnek, illetve a tétnélküliségnek is “köszönhetően” kisebb érdeklődés jellemezte az OSE Lions hétvégi, utolsó alapszakasz mérkőzését, de ahogy később ez kiderült, egyáltalán nem zavarta csapatot, idei legjobb védekezésüket nyújtva könnyedén intézték el a nyolcba kerülés szempontjából élet-halálért küzdő MTK együttesét.

Hamar magunkhoz ragadták a kezdeményezést, az első perctől kezdve domináltak az előzetesen rangadónak is minősített derbin. Remek negyven percet produkáltak, dupla annyi lecsorgó labdát és gólpasszt jegyeztek lefújáskor, ami a végeredményt illetően is majdnem annyi lett. Illés és Kovács hozta utóbbi időben mutatott játékát, Spagnolo is egyre otthonosabban mozgott a palánk alatt.

Ezzel az is eldőlt, hogy a MEAFC együttesével kezdik a playoff párharcait hazai pályán. A további párosítások: Veszprém – Nagykőrös, Nyíregyháza – Vasas és TF – Pécs. Továbbjutás esetén utóbbi páros győztesén keresztül vezethet a döntőbe az út.

Vavra András: „Idei legjobb védekezésünket hoztuk ma este, az utóbbi időben remek formát mutató MTK-t vertük meggyőző teljesítménnyel, ezért jár a srácoknak a gratuláció. Most jön a lényegi rész, jól dolgoztunk az alapszakasz során, most ideje learatnunk annak gyümölcsét, ami nagyon nehéz feladat, de ahogy eddig is bizonyítottuk, alkalmasak vagyunk rá. Most már speciálisan kell készülnünk minden meccsre. Büszke vagyok arra, mennyit értek a srácok fejben is, ha ugyanilyen higgadtan és keményen fogunk játszani a következő másfél hónapban, bármi kisülhet belőle. Én már most büszke vagyok az idei szezonunkra, a csapatra, a szurkolóinkra, megyünk tovább, hogy még inkább azok lehessünk!"

OSE Lions – MTK Törökbálint 90 - 49 (24 - 15, 17 - 10, 22 - 6, 27 - 18)
Helyszín: Oroszlány (726 néző)
Játékvezetők: Válé, Kaskötő, Gaál
OSE: Kovács 16/3, Bödör 5, Spagnolo 15, Kiss K. 4, Illés 16/3,
Csere: Zsíros 9, Kiss Á. 7/3, Bogatin 5/3, Schuj 3/3, Madár 5/3, Balla 2, Sömenek 3
Jók: Kovács, Bödör, Spagnolo, Illés, Zsíros
Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

Fotó: OSE

2018. április 16., 08:10