Immár harmadik alakalommal rendezték meg a Szakmák Éjszakáját Oroszlányon. Ezen a napon a szakképzés intézményei egy kicsit más oldalukról mutatkoznak be.

A TSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában lehetőség volt az EgészségPonton vérnyomás, vércukor mérésre, újraélesztésre. A műhelyekben az esztergálást és a hegesztést lehetett kipróbálni, illetve egy külön állomásponton a tatabányai Grundfos Kft-t ismerhették meg a látogatók, ahol még ékszert is készíthettek maguknak.

A program során második alkalommal szervezték meg az Éjszakai Foci kupát, ahol a helyi iskolák diákjai mérték össze erejüket. Idén a Vörös István Alapítvánnyal közösen kiírt trófeát a vendéglátók nyerték meg, a Hunyadi iskola csapata második, a Vörös István Alapítvány együttese harmadik lett.

A rendezvényen – amire ellátogatott Rajnai Gábor alpolgármester – több mint száz érdeklődő tanuló vett részt, még Császárról is érkeztek általános iskolások, hogy megismerjék az intézményt és a programokat, hiszen az állami támogatások mellett helyi önkormányzati ösztöndíjat és egyéb juttatásokat is kaphatnak az ide járó diákok.

Mert Oroszlányban tanulni érdemes – fogalmaztak a szervezők.

2018. április 15., 10:42