Milliós nagyságrendű kár keletkezett az ünnepi hétvégén a Brunszvik Óvodában, amit az óvoda dolgozói kedden, az intézmény nyitásakor vettek észre. A gyermekmosdóban egy flexibilis melegvíz bekötő vezeték kilyukadt, melyből rendkívül forró víz lövellt ki, és az ebből keletkező gőz a főbejárati, baloldali épületszárnyban lévő helységeket, valamint két csoportszobát érintett.

A forró gőz miatt a mosdó-csaptelepekről foltokban levált/elszíneződött a króm-bevonat; a fajansz kézmosó berendezések megrepedeztek; mind a négy helyiségben a falfestés, glettelés, tapéta díszcsík elázott, felpúposodott; a mázolt felületeken (ajtótok, ajtólap) a festés felhólyagosodott, a beépített és a mobil bútorok bútorlapjai, az oldalfalon lévő lambéria elemei, valamint a laminált padlóburkolat felpúposodott. A függönyök és szőnyegek eláztak; az előtérben lévő villamos elosztó berendezésen, és az összes helyiség világítóberendezésein vízcseppekben gyűlt össze a kicsapódott gőz. Az óvodai szárny használhatatlanná vált. Egyelőre a tornaszobában alakítottak ki „csoportszobát” a gyerekek számára, ahol a gyermeklétszám felét tudják elhelyezni.

A károsult szárny szellőztetése, szárítása folyamatban van, majd ezt követően a szakemberek megkezdik a helyreállítást, hogy mielőbb használatba lehessen venni az épületszárnyat.

2018. április 04., 07:23