Egyesületünk alapvető célja a hagyományőrzés, az utánpótlás kinevelése, bemutatni és megismertetni az ifjúsággal a tűzoltó tevékenységekkel járó veszélyes és áldozatos munkát – ezekkel a gondolatokkal kezdte beszámolóját pénteken Tyukodi József, az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke a testület közgyűlésén.

Mint elmondta, eredményes évet tudhat maga mögött a 29 főt, 6 pártoló tagot és 17 utánpótláskorú fiatalt összefogó közösség. 2017-ben – többek között - megrendezték a Szent Flórián futamot, jó helyezéseket értek el a rédei és vértestolnai jubileumi versenyeken, majd nyáron a lányok már a dobogó legfelső fokára állhattak Süttőn.

- A fiatalok igazi forró és látványos helyzetekben is megállták a helyüket, természetesen a megfelelő védőfelszerelésekben és engedéllyel végezett gyakorlatok során – sorolta az elnök.

Augusztusban 3 napos megmérettetésen vettek részt az ifik Tatán, a II. Baráti Tűzoltó versenyen, majd az egyesület fennállásának 106. évfordulóját ünnepelték, végül decemberben közös összefogással, a szponzorokkal és a helyi vöröskereszttel együtt az év utolsó véradásánál segédkeztek, ahol kolbászos csülkös babgulyással és forralt borral vendégelték meg a résztvevőket.

A közgyűlésen, amelyen részt vett Rajnai Gábor alpolgármester és Kelkó Balázs tűzoltó alezredes, megbízott megyei igazgatóhelyettes, tisztújításra is sor került. Az elnök ismét Tyukodi József, a titkár Martin Zoltán, a szakmai vezető Czupár Tamás, a vezetőségi referens Pintér Zsolt, a gazdasági kapcsolat tartó Hezler Gabriella, míg a felügyelőbizottságot továbbra is Urszán Róbert elnökli


2018. március 11., 11:58