Közel 50 ezren (48918-an) keresték fel azt a 169 programot, amelyeket tavaly szervezett és rendezett meg a művelődési központ – olvasható a Takács Tímea intézményvezető által jegyzett előterjesztésben, amit legutóbbi ülésén tárgyalt a képviselő-testület.

Legnépszerűbbnek az augusztus 20-i program, és az előszilveszter bizonyult 3000-3000 fős részvétellel, de az élbolyban szerepel még a bányásznapi rendezvénysorozat, illetve a majális is (2500-2500 fő).

A városi könyvtárról hasonlóan jó adatok olvashatók az előterjesztésben, amely 2550 beiratkozott tagot tudhat magáénak. A bibliotékát 2017-ben 8261-en látogatták, és közel 14 ezer kölcsönzést regisztráltak.

Az OKSZÍK-ban folyó tartalmi munkát jól jellemzik Illyés Zsuzsa megállapításai, aki a Cselekvő Közösségek Komárom-Esztergom megyei közösségfejlesztő mentoraként tavaly októberben vizsgálódott az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtárban:
intézménylátogatásom során egy modern, közösségi alapon működő intézményt ismerhettem meg. Ez nem valósulhatna meg egy karizmatikus vezető és haladó szemléletű, együttműködő csapata nélkül, akik a többletmunkákat vállalva, munkaidőn túl is készséggel állnak az intézmény és ez által a közösség rendelkezésére. Bátran kijelenthetjük, hogy az OKSZÍK a közösség igényei alapján a közösség érdekében a közösségért fáradozik, véleményem szerint az egyetlen javaslat a hasonló folytatásra való buzdítás lehetne, hiszen az intézmény felismerte céljait, használja eszközeit, európai módon működik együtt tervei megvalósítása érdekében.

2018. március 05., 06:51