Hír | Kultúra

Március elsejétől, október 31-ig, keddtől-vasárnapig, 10 és 18 óra között fogadja vendégeit az idén több újdonságot is felvonultató Bányászati Múzeum Majkon.

Megszépült az aknagépház, büfét és közösségi helységeket alakítottak ki, újabb gépek, berendezések nyújtanak betekintést a szakmakultúrába, és persze készülnek a következő nagyberuházásokra is, hiszen a „Majk és a Vértes turisztikai tevékenységeinek összehangolása az Oroszlányi Bányászati Múzeum komplex fejlesztésével” című TOP-os pályázattal 500 millió forintos támogatást nyert el Oroszlány, melyhez kapcsolódóan már tavaly aláírásra került a támogatási szerződés.

A projekthez kapcsolódó beruházási és fejlesztési tevékenységek a LÜN Kft. által kerülnek lebonyolításra, mivel a társaság 128,7 millió Ft ÁFA visszaigénylésére jogosult, így nettó magasabb műszaki tartalom érhető el.

Az új épület(ek), épületrészek megtervezése, a szükséges bontási tervek elkészítése, az épületek energetikai tanúsítványának, látványterveinek elkészítése, a megmaradó és felhasználható épületek felújításának integrálása az építési tevékenységbe, a parkoló és utak (gyalogos, kerékpáros közlekedési útvonalak területen belül és a „Grófi úthoz” kötése) tervezése, térvilágítás, kerítés, játszótér, szennyvízelvezetés tervezése, és ezek szükség szerinti engedélyeztetése kapcsolódik még a fejlesztéshez.

2018. március 01., 07:08