Áncsák Kitti Bettina az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola kiváló tanulója, az Oroszlányi Judo Club sportolója, judo sportágban a Diák C Magyar Kupán 3. helyezést ért el.

Áncsák Kitti óvodás korában kezdte a judot. Ez a sportág megtanítja az odafigyelést, az önfegyelmet, a bátorságot, a kitartást. Kitti szereti a küzdelmet még akkor is, ha az fájdalmas. A jó társaságnak, a mesterek hosszú éveken át tartó munkájának, a színvonalas versenyeknek köszönhetően jutott el idáig. Célja a tudás, a judo sportág, a harcművészet magas szintű elsajátítása és gyakorlása. Végső célja kijutni az olimpiára az edzőkkel és bizonyítani. Fontos számára az iskola is, de a sport nagyon sokat segít a mindennapi életben.

Osztályfőnöke így jellemezte: Kitti határozott és megnyerő személyiségével aktív tagja a közösségnek. Társai szeretik, adnak a véleményére. Kapcsolatai nyíltak és őszinték, megnyilvánulásai igazságosak és kedvesek. Kitartása nemcsak a sportban nyilvánul meg, hanem iskolai munkáiban is. Megbízható minden területen, töretlen szorgalma példaértékű társai számára.

Bacsányi Krisztina az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola kiváló tanulója, a VÉRT Sport Egyesület kajakszakosztályának sportolója kajak-kenu sportágban Országos bajnokságon 5. helyezést ért el.

Kriszta két éve tagja a szakosztálynak, ő a legfiatalabb. Nagyon hamar ráérzett a versenyzés és a siker ízére, fiatal kora ellenére már számos diadalt, győzelmet és kiváló eredményt tudhat maga mögött. Szorgalmas az edzéseken és a tanulmányaiban egyaránt. Figyelmes a többiekkel szemben, érdeklődő, az edzésmunkája példamutató. A közösségi foglalkozások lelkes résztvevője igazi csapat tag.

Krisztina 4. osztályos tanuló. Kedves természetű, segítőkész kislány, társai körében nagyon népszerű. Szorgalmas kisdiák, tanulmányi munkája eredményes, odaadóan, fegyelmezetten dolgozik a tanítási órákon. Szívesen vesz részt tanulmányi versenyeken, melyekre mindig nagy igyekezettel készül. Nagyon jó kézügyességéről árulkodnak manuális foglalkozásokon, rajz szakkörökön készített gyönyörű munkái. Testnevelés órákon, sportfoglalkozásokon tanúsított kitartó munkája példaértékű.

Balogh Szimonetta a Benedek Elek EGYMI Óvoda, Általános Iskola és Kollégium kiváló tanulója, az intézmény sportolója Országos Diákolimpián kislabdahajításban 3. és mezei futásban 5. helyezést ért el.

Balogh Szimonetta a Benedek Elek EGYMI 3. osztályosaként két országos diákolimpiai döntőn is letette névjegyét. A budapesti terematlétika fináléban kislabda hajításban bronzérmes lett, medicinlabda dobásban negyedik helyezést szerzett, s az összetett versenyben ötödikként zárt. A decemberben elért eredményei újabb motivációt jelentettek számára, s kitartó teljesítménnyel tavasszal a mezei futó országos döntőbe kvalifikálta magát. A gödöllői versenyen I. korcsoportosként 1500 méteres terepen futott együtt a II. korcsoportosokkal, s ötödikként ért célba. Ha lelkesedése továbbra sem csökken, a jeles tanuló kislány még sok szép sikerrel öregbítheti iskolája és Oroszlány hírnevét.

Csomor Dávid Noel a KEM Gyermekvédelmi Központ Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Általános Iskola kiváló tanulója, a VÉRT Sport Egyesület Kajakszakosztályának sportolója kajak-kenu sportágban Országos bajnokságon 5. helyezést ért el.

Dávid évek óta vesz részt rendszeresen a kajak edzéseken, amelyeken ugyanolyan szorgalmas, mint az iskolában. A sport sokat segített Dávidnak a beilleszkedésben és a kapcsolatok építésében.

Folytek Ákos az Oroszlányi József Attila Általános Iskola kiváló tanulója, a VÉRT Sport Egyesület kajak szakosztályának sportolója kajak-kenu sportágban Országos bajnokságon 5. helyezést ért el.

Évek óta tagja az egyesületnek, aktívan vesz részt az edzéseken. Ákos az átlagnál is elevenebb gyerek, a sport sokat segít neki a felesleges energiák levezetésében.

Gábor Anna az Oroszlányi József Attila Általános Iskola kiváló tanulója, a VÉRT Sport Egyesület kajak szakosztályának sportolója kajak-kenu sportágban Országos bajnokságon 5. helyezést ért el.

Anna egy éve kezdett kajakozni. Ez idő alatt elsajátította a sportág alapjait és szorgalmasan gyakorol, edz a csoportban. Még sok sok verseny van előtte, de már megmutatta, hogy küzdeni tud, és bele kóstolt a siker ízébe, ami további löketet adhat sport pályafutásához.

Kovács Krisztina a Hamvas Béla Gimnázium kiváló tanulója, az intézmény sportolója teke sportágban Diákolimpiai Országos Döntőn 1. helyezést ért el.

Krisztina a Gimnázium tömegsport óráin ismerkedett meg a teke sportággal. Rendszeresen látogatja a szakosztály edzéseit, és aktív résztvevője a városi bajnokság mérkőzéseinek. Szorgalmával és ügyességével kerekedett társai fölé, és lett országos bajnok.

Müller Olivér az Oroszlányi József Attila Általános Iskola kiváló tanulója, az Oroszlányi Judo Club sportolója judo sportágban Diák C országos csapatbajnokságon 3. helyezést ért el.

Müller Olivér az óvodás éveiben kezdett megismerkedni a judoval. Itt 3 évig heti 1 alkalommal gyakorolhatta az alapokat és a fegyelmet. Motivációja ebben a sportágban az volt, hogy mindig egy szinttel feljebb léphessen a sikeres övvizsgák után. Nem csak az edzés volt fontos számára, hanem az edzők és a judos társai, akik őt mindig segítették a versenyeken. Az egyesület jóvoltából rengeteg külföldi versenyre eljutott, ahol a küzdés mellett rengeteg szép élménnyel gazdagodott.

Oláh Natália a Hamvas Béla Gimnázium kiváló tanulója, az Oroszlány Városi Súlyemelő és Erőemelő Egyesület sportolója súlyemelés sportágban Junior Országos Bajnokságon 2. helyezést, nemzetközi emlékversenyen 3. helyezést ért el.

Nati három éve kezdte a súlyemelést, tehetségét és kitartó szorgalmát bizonyítja, hogy hamarosan az utánpótlás válogatottban találta magát.A különböző hazai versenyek mellett számos nemzetközi megmérettetésen képviselte hazánkat, valamint városunkat. Ezek közül talán a legemlékezetesebbek az idei év elején Thaiföldön megrendezett U15 és U17-es Súlyemelő Világbajnokság, a Cseh Országban megrendezett Olimpiai Reménységek Versenye, vagy a hazai korosztályos Országos Bajnokság, amit Nati megnyerve, korosztálya Magyar Bajnoka lett. Mindemellett Nati a tanulmányaiban is jeleskedik, hiszen mint a Hamvas Béla Gimnázium 11. évfolyamának tanulója odafigyel a tanulásra is, remek tanulmányi eredményt ér el évről-évre.

Papp Zsüliett az Oroszlányi József Attila Általános Iskola kiváló tanulója, a Karate a Gyermekekért Alapítvány sportolója karate sportágban Országos Bajnokságon kataban 2. helyezést, kumitében 1. helyezést ért el.

Papp Zsüliett életében óvodás kora óta fontos szerepet tölt be a sport, azon belül is leginkább a karate. Azt is mondhatjuk, hogy az egyesületet tagjaival együtt a második családjának tekinti. Mindez Péter Gábor egyesületi elnöknek és edzőnek köszönhető, aki összefogja, formálja a kara-tékákat. Zsüliett a sport mellett ének versenyeken is előkelő helyen szerepelt. Az iskolában számos rendezvényeken aktívan részt vesz. Szeret segíteni másoknak. Számára nagyon fontos az állatok védelme, szeretete. Eltökélt szándéka, hogy állatorvos legyen.

Pinke Zsófia az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola kiváló tanulója, az Oroszlányi Judo Club sportolója judo sportágban Diák A Országos Bajnokságon 2. helyezést ért el.

Zsófia magatartása és szorgalma példás, kitűnő tanulmányi eredménnyel rendelkezik. Feladatait, kötelességeit mindig megbízhatóan teljesíti. Kiemelkedő sportteljesítménye mellett, kiváló eredményekkel rendelkezik képzőművészeti területen, de a reál tantárgyak is az erősségei közé tartoznak. Segítőkész és aktív tagja az osztályközösségnek, valamint szívesen vállal szerepet iskolai rendezvényeken is.

Zsófia így vall magáról: 2011 októberében mentem be először Tibi bácsi judo edzésére. Nagyon megtetszett az edzés menete és légköre. Ott ragadtam, így kezdődött a cselgáncshoz való ragaszkodásom. Nagyon jó kis csapat alakult ki, az edzéseken mindig jó hangulat uralkodik, nagyon sok barátot szereztem. Rengeteget kaptam ettől az egyesülettől és a sportágtól. Edzőim megtanítottak arra, hogy ehhez a sportághoz nem csak jó fizikumra, hanem fegyelemre, kitartásra is szükség van. A vereséget ugyanúgy emelt fővel kell elviselni, mint a győzelmet. Ha esetleg valami nem úgy sikerül, ahogy én azt szeretném, mindig mögöttem állnak, bíztatnak, hogy soha ne adjam fel. Megtanultam figyelni másokra és tisztelni az ellenfelem. A siker érdekében megpróbálok mindent megtenni és követem edzőim utasításait. Remélem, sokáig tudom űzni ezt a sportágat, mert e nélkül nem lenne teljes az életem.

Pordán Petra az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola kiváló tanulója, a VÉRT Sport Egyesület kajak szakosztályának sportolója kajak-kenu sportágban országos bajnokságon 6. helyezést ért el.

Petra példás magatartású és szorgalmú tanuló. A rábízott feladatokat igyekszik a lehető legjobban elvégezni. Leginkább a humán tantárgyak felé orientálódik. Szereti az irodalmat, drámaszakörre jár. Tavalyi évben az iskolai ünnepségek rendezvényein többször szerepelt. A sport szabadidejének nagy részét leköti, ezért iskolán kívüli tevékenysége inkább erre a területre korlátozódik.

Négy éve kezdett kajakozni a szakosztálynál. Rendszeresen és szorgalmasan látogatja az edzéseket, e mellet a tanulásra is tud összpontosítani. Aktív tagja a közösségnek, segítőkész a kisebb korosztállyal, magatartásával példát mutat a többieknek.

Rostás Kevin Zoltán a Benedek Elek EGYMI Óvoda, Általános Iskola és Kollégium kiváló tanulója, az intézmény sportolója terematlétika, medicinlabda dobás sportágban országos diákolimpiai 1. helyezést, összetettben 5. helyezést ért el.

Kevin a Benedek Elek EGYMI 4. osztályosaként ért fel a csúcsra, s nyert aranyérmet a Terematlétika Országos Diákolimpiai Döntőn medicinlabda dobásban. A budapesti viadalon nagyszerű versenyzéssel, hatalmas egyéni csúccsal győzött, 23 riválisát utasítva maga mögé. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy az országos döntőn kislabda hajításban 4., távolugrásban pedig 6. helyezést szerzett, miáltal az összetett verseny 5. pozícióját érte el. Szorgalmas, tisztelettudó, jeles tanuló.

Szívós Irén Mária a Benedek Elek EGYMI Óvoda, Általános Iskola és Kollégium kiváló tanulója, az intézmény sportolója atlétika és mezei futás sportágakban Országos Diákolimpia 3. helyezést ért el.

Irénke a 2016/2017-es tanévben a Benedek Elek EGYMI 8. osztályosaként a tanulásban és a sportban is kimagasló teljesítményt nyújtott. Kitűnő tanulmányi eredménye mellett egész évben szorgalmasan edzett, aminek eredményeként két sportágban, atlétikában és mezei futásban is országos diákolimpiai döntőbe jutott.

A nyíregyházi atlétika döntőn 200 méteres síkfutásban élete eddigi legjobb eredményével állhatott fel a dobogó 3. fokára, majd fél óra múlva remek futásával a Komárom-Esztergom Megyei svéd váltót segítette ezüstéremhez.

Két hétre rá a gödöllői mezei futó országos döntő mamut mezőnyében állt rajthoz, s a Grassalkovich kastélyparkban kialakított terepen, 2500 méteren begyűjtött még egy bronzérmet, feltéve ezzel a koronát általános iskolai teljesítményére.

Szlezák Anna a Hamvas Béla Gimnázium kiváló tanulója, a Karate a Gyermekekért Alapítvány sportolója karate sportágban Országos nyílt Karate Bajnokságon kumitében 1. helyezést, 8. EB csapatban kumitében 3. helyezést ért el.

Anna a tanulás és a karate mellett aktív közösségi életet él. A falu hagyományőrző egyesület által szervezett virágvasárnap, szüreti felvonulás és más közösségi események aktív résztvevője. Szabadidejében sokat foglalkozik kutyáival. Az oroszlányi kutyaiskolának régi tagja, kuvaszaival rendszeresen részt vesz a kutyás bemutatókon, valamint az idén megrendezett 6, illetve 12 km-es kutyás akadályfutáson (Hard Dog Race) is eredményesen szerepelt.

Szlobodnik Zsanett a Hamvas Béla Gimnázium kiváló tanulója, korábban az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola kiváló tanulója, a VÉRT Sport Egyesület kajak szakosztályának sportolója kajak-kenu sportágban Országos Bajnokságon 6. helyezést ért el.

Zsanett hét éve kezdett kajakozni a szakosztálynál. Ez idő alatt szorgalmával kitartásával, a sporthoz való hozzáállásával a csoportja húzó emberévé vált. Tanulmányaiban és a sportban is kimagaslóan teljesít. Társai hallgattak rá, figyeltek rá és példamutató magatartásával irányt mutat a többieknek, hogy miként kell a sporthoz hozzáállni. Évek óta rendszeres és sikeres résztvevője a jó tanuló-jó sportoló pályázatnak.

Vépi Krisztián a TSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának kiváló tanulója, a Vidra Sport sportolója kajakpóló sportágban Országos Bajnokságon csapatban 1. helyezést ért el.

Tíz évesen kezdett kajakpólózni a VÉRT Sport Egyesület Vidra csapatában. Szinte gyermekfejjel, tizenöt évesen bekerült az U-21-es csapatba, majd a nemzeti válogatottba. Sikereit öt magyar bajnoki cím és számos nemzetközi siker övezi. Indult magyar kupán is, Nagymaroson a kupagyőzelmen kívül Ő lett a gólkirály is. Mivel Magyarországon kevés a mérkőzések száma, ezért nemzetközi versenyeken is szerepelt a csapattal. Bécsben, Triesztben első, Svájcban a Rappelswil kupán második, Lengyelországban a Kaniow kupán és Prágában harmadik, Udinében negyedik lett csapatával. Az Udine Kupán a negyedik hely mellé szintén gólkirályi címet is szerzett.

A legnagyobb megmérettetés a 2016-os Kajakpóló Világbajnokság volt, ahol az U-21-es nemzeti válogatottban szerepelt és a huszonnégy csapat közül a nyolcadik helyen végeztek. Krisztián kiváló sportteljesítménye mellé kiváló tanulmányi eredmény is társul. Az edzések, megmérettetések, külföldi utazások mellett nem kevés energiát fordít a tanulásra is, legékesebb bizonyítéka ennek a bizonyítványa.

A sportolók oklevéllel elismert edzői:

  • Karácsony László az Oroszlányi Szabadidő Egyesület Teke Szakosztályának vezetője, a Hamvas Béla Gimnázium pedagógusa
  • Kelemen Valéria a Benedek Elek EGYMI Óvoda, Általános Iskola és Kollégium pedagógusa
  • Kozák Sándor a Vért Sport Egyesület Kajak Szakosztályának vezetője
  • Likerecz Attila az Oroszlány Városi Súlyemelő ás Erőemelő Egyesület edzője
  • Németh László Dávid a Vért Sport Egyesület Kajak Szakosztályának edzője
  • Péter Gábor a Karate a Gyermekekért Alapítvány elnöke, edző
  • Tímár István a Vidra Sport Kft. ügyvezetője, edző
  • Végh Tibor az Oroszlányi Judo Club elnöke, edző.

A díjátadó vendége:

Czéllai-Vörös Zsófia jelenleg a Graboplast Győri Vizisport Egyesület versenyzője, emellett a Széchenyi Egyetem kereskedelem-marketing szakos hallgatója. Pályafutását az oroszlányi VÉRT Sport Egyesület kajak szakosztályánál kezdte, ahol szorgalmas, kitartó munkájának eredményeképpen egymást követték sikerei, amelyek azóta is töretlenek.

Kiemelkedő eredményei időrendben:

2011. 2012 és 2013-ban is ifjúsági maraton világbajnok,
2011-ben ifjúsági maratonon Európa bajnoki ezüst és bronzérmet szerzett
2013-ban ifjúsági maraton világbajnoki bronzérmet szerzett, Ifjúsági Európa-bajnok az Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, ahol bronzérmes lett.
2014-ben Európa Bajnokságon bronzérmes, 2016-ban szintén bronzérmes a Főiskolás Világbajnokságon.
A 2017-es év sem telt el sikerek nélkül. Kajak-kenu Maraton Európa Bajnokságon 2. helyezést ért el, valamint a Kajak-kenu Maraton Világbajnokságon 2. helyezést ért el Kajak-egyes női versenyszámban.

2017. november 11., 09:38