A tatabányai Jászai Mari Színház – Népházban tartott Príma Díjátadó Gálaesten a VOSZ megyei szervezete a Príma Díjak átadása mellett a megyei gazdasági élet kiemelkedő vállalkozásait is díjazta pénteken este.

A három Príma Díjazott Pogány Gábor Benő szobrászművész alkotását, a Kincsem ló szobor plakettjét, egy Príma aranymedált és pénzjutalmat vihettek haza, egy jelölt a közönségszavazatok alapján Príma Közönségdíjat, ketten pedig Príma Különdíjat kaptak. Príma Díjat vehetett át magyar tudomány kategóriában dr. Dombi J. Péter, a tatabányai Szent Borbála Kórház igazgatója, magyar népművészet és közművelődés kategóriában az Agora Nonprofit Kft. képviselője és a magyar zeneművészet kategória jelöltjeként a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar képviselője.

A Kemma.hu-n is lehetett szavazni az idei év Príma Közönségdíjára, amit idén a magyar sport kategóriában jelölt Maráz Zsuzsanna ultramaraton-futó kapott. Príma Különdíjban részesült magyar népművészet és közművelődés kategóriában a komáromi Duna Népdalkör, a Jó Szerencsét! Emlékév tiszteletére alapított Príma Különdíjat pedig a magyar oktatás és köznevelés kategóriában jelölt oroszlányi Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Intézmény kapta.

kemma.hu

2017. szeptember 23., 07:39