Hír | Sport

Görcsösen kezdődött a mérkőzés, hiába voltak kidolgozott helyzetei a hazaiaknak, nem dobták be azokat. De ez az állapot nem tartott sokáig, elkezdtek beesni a triplák.

A második negyedben kevésbé járt jól a labda, elkapkodott támadások jellemezték az oroszlánokat, elment a ritmus. Így nem is alakult ki jelentősebb előny félidőre, kilenc ponttal a zsebben mehetett pihenőre az OSE.

Fordulás után sem találtak vissza az első negyedbeli ritmusra, az egyre közelítő győriek kezdtek vérszemet kapni, sőt, a harmadik etap közepére egyszer egálra is felzárkóztak, 57:57-et mutatott az eredményjelző. Ekkor Kiss Kornél fújt riadót, amihez Burai is Illés is csatlakozott. Új erőre kaptak, volt még pár zárkózási kísérlete az ellenfélnek, de innen már nem adták ki a kezükből a kezdeményezést, folyamatosan nyílt a rés.

A végjátékot higgadtan oldották meg a hazaiak a szűk rotációnk ellenére is, ehhez nagyon kellett a végig kiegyensúlyozottan teljesítő Kovács és Bödör játéka, ami komoly stabilitást adott a többieknek az egész mérkőzést tekintve.

Vavra András: "Madár kiesésével sajnos az egyik legstabilabb pontját vesztette el a csapat, örülök, hogy a második félidőben többen is fel tudtak lépni helyette. A második negyedben nem járt jól a labda, nem voltak teljesen kijátszva a helyzetek, emiatt a saját ritmusunkat törtük meg, esélyt adva a Győrnek visszajönni a meccsbe. Emellett védekezésben követtünk el gyermeteg hibákat, hogy mást ne mondjak, öt triplát engedélyeztünk olyan játékosuknak, akiről tudtuk, hogy ez a fő erőssége, ami probléma. Sokkal jobban kell koncentrálnunk az előre megbeszélt elemekre, különben a saját dolgunkat nehezítjük meg ezzel. A csapat nagy része hozta, amit kellett, de nem mindenkinek sikerült felébrednie a nyitó fordulóra, ami miatt ugyancsak szűkültek mérkőzésen belül a lehetőségeink, ilyen hibákat nem lehet elkövetni, főleg védekezésben. Összességében gratulálok a srácoknak, az első meccs mindig nehéz, főleg az egyik legerősebb ellenféllel szemben, de a Honvéd idegenben is hasonlóan nehéz lesz, ha nem nehezebb."

OSE Lions–Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 91 - 77 (28 -20, 18 - 17, 15 - 20, 30 - 20)
Helyszín: Oroszlány (750 néző)
Vezette: Vida, Nagy, Józsa
OSE: KOVÁCS 14/3, Sömenek 10/3, BÖDÖR 10, ILLÉS 13, Madár 7/
Csere: BURAI 11/6, Zsíros 5/3, KISS 21/9, Schuj
Jók: Bödör, Burai, Kovács, Kiss, Illés
Edző: Vavra András

OSE-Lions, Fotó: Karácsony

2017. szeptember 19., 06:17