Csütörtök délelőtt a sportcsarnok konferenciatermében rendezték meg az Oroszlányi Járási Foglalkoztatási Paktum alakuló ülését, illetve fórumát.

Valóban egy nagyon fontos együttműködésről van szó, hiszen összehangolt munkára, tudatos tervezésre volt szükség ahhoz, hogy ez a projekt realizálódjon, ami a megyei paktummal indult el elsőként, aztán következett Tatabánya, Esztergom, Kisbér, és ötödikként Oroszlány – köszöntötte a megjelenteket Kancz Csaba kormánymegbízott.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a TOP-os pályázatoknak köszönhetően közelíti a 2 milliárd forintot a Oroszlányba érkező források összege, aminek köszönhetően komoly beruházások valósultak meg az utóbbi években.

Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta: még mindig van tennivaló bőven a foglalkoztatás területén, még akkor is, ha hazai viszonylatban a megyében kiemelkedően alacsony az állástalanok aránya.

- Még mindig van mit tenni, van javítanivaló, és nem szabad csak rövid távra tervezni, mert a térség megtartó ereje csak akkor valósul meg, ha biztos jövő vár a munkavállalókra – fogalmazott.

Lazók Zoltán polgármester - többek között - az ipari park munkavállalói adatait ismertetve arról szólt, hogy a paktum minden szereplőjének fontos ez a projekt, és ez akkor is igaz Oroszlányra, ha jelenleg munkaerőhiány van a városban.

A megnyitót követően az Együttműködési Megállapodás aláírása, illetve az Ügyrend és az SzMSz elfogadása következett, valamint a jelenlevők megtárgyalták a foglalkoztatási stratégia első előterjesztését.

2017. szeptember 07., 18:49